Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи будуть послуги сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів безоплатні в 2019 році

13 грудня 2018, 08:50
1159
0
Реклама

Медичні послуги сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів у комунальних медичних закладах для всіх пацієнтів безоплатні.

Крім того, МОЗ повідомив, що до червня 2019 року включно всі комунальні медичні заклади, де працюють сімейні лікарі, терапевти, педіатри, будуть отримувати оплати за договором з Національною службою здоров'я за пацієнтів, які не підписали декларації та проживають на території обслуговування медичного закладу. Але навіть після цього пацієнтам, які не обрали свого сімейного лікаря або знаходяться у відпустці чи відрядженні, сімейний лікар надасть безоплатно медичну допомогу у невідкладному стані. Це регламентується Наказом МОЗ № 503 "Про затвердження Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, та форми декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу".

Водночас сімейний лікар може запропонувати пацієнтові укласти з ним декларацію. Або якщо у нього вже достатня кількість пацієнтів - порадити укласти декларацію з іншим лікарем його Центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД).

Докладніше про особливості діяльності медзакладів у перехідний період читайте, зокрема, у матеріалах видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Медзаклади в новому КНП-статусі: освоюємо "комерційну" систему облікових регістрів";

"Медзаклади в новому КНП-статусі: переносимо доходи, витрати й позабаланс на "комерційні" субрахунки";

"Медзаклади в новому КНП-статусі: переносимо залишки поточних активів, зобов'язань і капіталу на "комерційні" субрахунки";

"Заклад охорони здоров'я змінив статус на КНП: які записи вносимо до трудової книжки";

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА: ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини