Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 6 лютого продовжено дію обов'язкового продажу 50% валютної виручки

14 грудня 2018, 14:30
214
0
Реклама

Для підтримки стабільності валютного ринку України НБУ подовжив дію вимоги щодо обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб у розмірі 50% на період з 14 грудня 2018 року до 6 лютого 2019 року (включно).

Як і раніше, продажу підлягатимуть надходження в іноземній валюті 1-ї групи Класифікатора іноземних валют, банківських металів і в російських рублях. Продаж буде здійснюватися без доручення клієнта і виключно наступного робочого дня після дня зарахування таких надходжень на розподільчий рахунок.

З 7 лютого 2019 року буде впроваджено черговий етап валютних пом'якшень: дерегуляція інвестицій за кордон, спрощення проведення транскордонних операцій населення з валютою і купівлі валюти на міжбанківському ринку для клієнтів банків тощо.

Постанова Правління НБУ від 13 грудня 2018 року №138 "Про запровадження обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті та встановлення розміру обов'язкового продажу таких надходжень".

Читайте на цю тему у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Операції з корпоративними правами нерезидента: валютне регулювання й облік"

"Закон про валюту: чи чекати повної свободи в розрахунках із нерезидентами"

"Валютні операції в бюджетній установі: відкриваємо валютний рахунок"

Якщо хочете отримати більше матеріалів електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, які стануть Вам у нагоді як фахівцю з бухобліку та податків, замовте безкоштовний тестовий доступ протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини