Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ОСББ утримувати прилеглі прибудинкові території

17 грудня 2018, 13:55
672
0
Реклама

Чи дозволене використання коштів ОСББ та ЖБК у статусі неприбуткових організацій на утримання в належному стані прибудинкової території, закріпленої рішенням виконавчого органу міської ради, для цілей визначення відповідності діяльності неприбуткових організацій вимогам для перебування у статусі неприбуткової організації? На це питання відповіла ДФС в ІПК від 07.12.2018 р. № 5141/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Отже, якщо утримання прибудинкової території передбачено статутними документами ОСББ та ЖБК як один із напрямів основної діяльності таких організацій, то витрати, понесені на обслуговування будинку та прилеглої до нього прибудинкової території, відповідно до вимог нормативів та правил згідно із законодавством, можуть здійснюватися ними у статусі неприбуткової організації. Діяльність ОСББ та ЖБК із прибирання прилеглих до інших будинків територій, фінансування видатків на оплату послуг з обслуговування таких територій, найму працівників для виконання робіт щодо їх обслуговування та сплата податків за власника (землекористувача) таких земельних ділянок вважатимуться порушенням вимог, визначених п.п. 133.4.2 ПКУ. У разі недотримання неприбутковою установою вимог, встановлених п. 133.4 ПКУ, така установа підлягає виключенню з Реєстру неприбуткових установ та організацій з визначенням податкового зобов'язання з податку на прибуток підприємств згідно з підпунктами 133.4.3 та 133.4.4 ПКУ.

Читайте також статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

Як організувати розрахунки зі співвласниками в ОСББ

Особливості бухгалтерського обліку ОСББ

Особливості податкового обліку в ОСББ

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини