Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначаємо назву посади керівника аудиторської фірми: роз'яснення Мінсоцполітики

19 грудня 2018, 15:00
292
0
Реклама

Мінсоцполітики надало роз'яснення щодо визначення назви посади керівника аудиторської фірми (лист від 09.11.2017 р. № 1625/0/102-18/284).

Оскільки, у Національному класифікаторі України ДК 003:2010 "Класифікатор професій" (далі - Класифікатор), передбачено назви посад "Директор (начальник, інший керівник) підприємства" з кодом 1210.1, яка належить до професійного угрупування "Керівники підприємств, установ та організацій", та "Директор малої фірми (страхової, аудиторської, рекламної і т. ін.)", "Керуючий агентством (страховим, торговельним, нерухомості, рекламним і т. ін.)" з кодом 1317, які належать до професійного угрупування "Керівники малих підприємств без апарату управління в комерційному обслуговуванні".

У зв'язку з тим, що неможливо передбачити усі напрями використання тих чи інших посад (професій) у різних видах економічної діяльності, для утворення нових назв посад (професій) рекомендується застосовувати положення Додатка В до Класифікатора, зокрема примітку 2.

Відповідно до цієї примітки базові професійні назви робіт (посад, професій), що містяться у чинному Класифікаторі, можуть бути розширені для внутрішнього використання термінами та словами, які уточнюють місце роботи, виконувані роботи, сферу діяльності за умови дотримання лаконічності викладення, якщо інше не передбачено у Класифікаторі чи відповідних нормативно-правових актах.

Таким чином, з урахуванням установчих документів відповідних аудиторських фірм від зазначених базових назв утворюються деталізовані назви посад "Директор аудиторської фірми", "Голова аудиторської фірми" з кодом 1210.1 або "Директор аудиторської фірми", "Керуючий аудиторською фірмою" з кодом 1317.

Що таке Класифікатор професій і для чого його використовують роботодавці можете дізнатись із ситуації "Класифікатор професій".

Що таке Класифікатор професій і для чого його використовують роботодавці можете дізнатись із ситуації "Класифікатор професій".

Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини