Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій на відчуження сільськогосподарських земель подовжено до 2020 року

21 грудня 2018, 15:30
309
0
Реклама

Законотворці вкотре продовжили дію мораторію на відчуження земділянок сільськогосподарського призначення - до 2020 року.

Так, 20.12.2018 було ухвалено Закон про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель (законопроект № 9355-5 від 04.12.2018), завдяки якому нині п.п. 14, 15 р. Х ЗКУ, зокрема, передбачено, що:

· до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року, забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств;

· до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року, не допускається:

- купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб;

- купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб, а також крім зміни цільового призначення (використання) земельних ділянок з метою їх надання інвесторам - учасникам угод про розподіл продукції для здійснення діяльності за такими угодами.

Водночас Кабінету Міністрів України доручено до 01.03.2019 розробити і внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Значна кількість власників земель сільськогосподарського призначення - сільгосптоваровиробники. Увазі останніх пропонуємо матеріал "Як стати отримувачем бюджетної сільгоспдотації" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини