Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрособа змінює організаційно-правову форму: як перереєструватися в ДФС

21 грудня 2018, 15:00
235
0
Реклама

Як відомо, учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юрособи, зобов'язані протягом 3 робочих днів із дати прийняття рішення подати документи для державної реєстрації рішення про припинення юридичної особи. Після закінчення процедури припинення, але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами подаються документи для державної реєстрації припинення юридичної особи й документи для державної реєстрації створення юридичної особи. Перетворення вважається завершеним з дати державної реєстрації новоутвореної юридичної особи.

Після закінчення процедури припинення, але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами подаються документи для державної реєстрації припинення юридичної особи й документи для державної реєстрації створення юридичної особи. Перетворення вважається завершеним з дати державної реєстрації новоутвореної юридичної особи.

ДФС в свою чергу повідомило в підкатегорії 119.07 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ, що після отримання з ЄДР відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи, що припинилась у результаті перетворення, і державну реєстрацію новоутвореної юридичної особи, за результатами опрацювання таких відомостей до інформаційної системи ДФС вносяться дані про зазначені реєстраційні дії без зміни податкового номеру (код ЄДРПОУ) юридичної особи, закриття інтегрованої картки платника та, відповідно, визначення дати зняття з обліку. Водночас змінюється організаційно-правова форма юридичної особи, її найменування та інші дані, які були змінені щодо новоутвореної юридичної особи.

Читайте також статтю "Із ПрАТ у ПАТ і навпаки: податкові наслідки зміни типу товариства" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини