Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

21 грудня в Україні запрацював Електронний кабінет водія

22 грудня 2018, 11:55
1776
0
Реклама

Відтепер водії можуть зайти у свій е-Кабінет, обравши зручний для себе порядок електронної ідентифікації, та з комфортом користуватися низкою послуг, переведених у зручний онлайн-формат.

Приміром, громадянин може:

- переглянути інформацію про свої посвідчення водія (національне та міжнародне);

- дізнатися всю актуальну інформацію про свої транспортні засоби (технічні характеристики, право власності, історії авто);

- перевірити, чи накладені обтяження на ТЗ;

- оперативно одержати повну інформацію про адмінпорушення.

Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі у розділі "Електронні послуги". Доступ до е-Кабінету здійснюватиметься за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID. Аби скористатися всіма перевагами Кабінету, необхідно пройти електронну ідентифікацію.

Революційним нововведенням стала можливість перевірити будь-який транспортний засіб за VIN-кодом, що неабияк зручно під час купівлі-продажу авто. Так, безкоштовно можна дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату та місце його останньої реєстрації, рік випуску та загальні технічні характеристики.

За 45,68 грн. користувачам Електронного кабінету водія стане доступною інформація про кількість попередніх власників, участь авто у ДТП, наявність заборони на продаж або обтяжень, страхування тощо.

Ситуація, коли службовий автомобіль потрапляє в ДТП, украй неприємна. При цьому зазвичай виникають питання, пов'язані з компенсацією збитку постраждалій особі. Розглянути ці моменти можна в статті "ДТП зі службовим автомобілем: компенсація збитку" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини