Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна поштою надіслати заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового соцстрахування

22 грудня 2018, 12:30
270
0
Реклама

Платники, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, подають до контролюючого органу за місцем проживання відповідну Заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Контролюючий орган, що отримав заяву про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, має право перевіряти викладені в заяві відомості та вимагати від особи, яка подала заяву, документи, що підтверджують зазначені відомості (абз. 2 ч. 3 ст. 10 Закону № 2464).

Отже, особа, яка виявила бажання брати участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, надає до контролюючого органу за місцем проживання Заяву та документи, що підтверджують зазначені відомості. При цьому для зазначених осіб можливість надіслати поштою Заяву не передбачено.

Роз'яснення з розділу 301.05 БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Хто має право на добровільну сплату ЄСВ, як саме здійснюється добровільна сплата ЄСВ, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Добровільна сплата ЄСВ".

Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини