Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заповнюємо заяву для анулювання реєстрації платником ПДВ: які дати сплати податку вказувати

26 грудня 2018, 08:15
286
0
Реклама

Податківці відповіли платнику ПДВ на запитання: яка дата вказується у полях: "Дата сплати податкових зобов'язань"; "Дата проведення розрахунків із бюджетом за податковими зобов'язаннями останнього податкового періоду" заяви про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою № 3-ПДВ? Відповідь розміщена у роз'ясненні з розділу 101.02 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ. ZN043234

У разі анулювання реєстрації особи як платника ПДВ останнім звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається від дня, що настає за останнім днем попереднього податкового періоду, та закінчується днем анулювання реєстрації (п. 5.12 розд. V Положення № 1130).

Для анулювання реєстрації платник ПДВ подає до контролюючого органу за місцем перебування на обліку заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою № 3-ПДВ (додаток 3 до Положення № 1130).

В заяві про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою № 3-ПДВ платник податку повинен вказати, зокрема дату сплати податкових зобов'язань.

В даному випадку під датою сплати податкових зобов'язань розуміється дата сплати податкових зобов'язань, які задекларовані платником в поданій податковій декларації за останній звітний (податковий) період.

У разі якщо платником ПДВ, яким подано заяву про анулювання реєстрації у випадках, визначених підпунктами "а", "б" п. 184.1 ПКУ, не проведено розрахунків із бюджетом за податковими зобов'язаннями останнього податкового періоду, контролюючий орган протягом 10 календарних днів після надходження заяви платника ПДВ про анулювання реєстрації звертається до особи з письмовою пропозицією надати нову заяву про анулювання реєстрації після проведення розрахунків із бюджетом.

Після проведення розрахунків з бюджетом платник податку подає повторно до контролюючого органу заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ за формою № 3-ПДВ та в графі "Дата проведення розрахунків із бюджетом за податковими зобов'язаннями останнього податкового періоду" вказує дату сплати податкових зобов'язань, а така дата повинна відповідати даті розрахунку з бюджетом останнього періоду.

Порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них розглянуто в темі тижня "Нові ПН і РК" у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини