Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пальне використовується для власного споживання: не забудьте скласти акцизну накладну

26 грудня 2018, 11:10
346
0
Реклама

ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що платник акцизного податку при реалізації пального зобов'язаний скласти в електронній формі акцизну накладну за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального та зареєструвати в Єдиному реєстрі акцизних накладних з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи (п. 231.1 ПКУ).

У випадку відвантаження пального для власного споживання також складається акцизна накладна (п. 8 розділу І Порядок № 218 від 25.02.2016 № 218).

Акцизна накладна складається платником податку в день реалізації пального при кожній повній або частковій операції з реалізації пального (п. 231.1 ПКУ).

Оскільки датою складання акцизної накладної є дата передачі (відпуску, відвантаження) пального, то така вимога розповсюджується і на операції з передачі (відпуск, відвантаження) пального з метою використання його у власній господарській діяльності.

Новації у сфері СЕАРП зачепили й порядок оформлення акцизних накладних. Ці зміни набувають чинності з 01.07.2019, проте ознайомитися з ними не завадить уже зараз. Про це читайте статті.

Для отримання доступу матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини