Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рекомендації МОЗ та Мінекономрозвитку замовникам при закупівлях ліків

26 грудня 2018, 17:00
482
0
Реклама

МОЗ спільно з Мінекономрозвитку підготували низку рекомендацій для закупівельників лікарських засобів, які виклали у спільному листі від 19.12.2018 р. № 3301-04/55905-03/01.7/33810. Про це йдеться в повідомленні на Урядовому порталі.

Міністерства закликають замовників забезпечувати максимальну конкуренцію на торгах, особливо під час визначення предмета закупівлі, встановлення вимог до форми та дозування лікарського засобу. Наприклад, їм рекомендують прискіпливо аналізувати ціни на аналогічні лікарські засоби, а от встановлювати додаткові кваліфікаційні вимоги до учасника та якості предмета, які необґрунтовано обмежують конкуренцію, не радять. Такі дії можуть призвести до встановлення дискримінаційних умов закупівлі.

Окрім того, замовникам радять визначати окремі частини лота щодо кожної МНН, а вартість лота має бути від 50 тис. гривень. Експерти вважають недоцільною вимогу гарантійного листа від виробника щодо поставки у визначені строки. В цьому вбачають потенційну корупційну складову. А от вимагати відшкодування збитків, в разі якщо учасник-переможець порушить умови договору про закупівлю, замовник має право.

Оцінюючи строки поставок, варто врахувати можливі часові затрати постачальника, однак штучно не обмежувати конкуренцію на ринку. Водночас міністерства закликають замовників завчасно планувати, оголошувати закупівлі та визначати можливість поставки до сформованих заздалегідь графіків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини