Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи є доходом єдинника відшкодування середньої зарплати військовозобов’язаного, призваного на збори

27 грудня 2018, 08:30
256
0
Реклама

Одного із працівників підприємства - єдинника групи 3 було призвано до військової частини від об'єднаного міського військового комісаріату на навчальні збори. Підприємство отримало кошти для відшкодування середньомісячної заробітної плати військовозобов'язаного, у зв'язку з чим звернулося до контролерів із запитом, чи потрібно відповідну суму відшкодування включати до оподатковуваного доходу.

Фахівці ДФСУ в ІПК від 18.12.2018 р. № 5271/6/99-99-12-02-03-15/ІПК завважили, що згідно з ч. 4 п. 292.11 ПКУ при визначенні доходів для платників єдиного податку третьої групи до складу доходу не включаються суми коштів цільового призначення, що надійшли від Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, з бюджетів або державних цільових фондів, у тому числі в межах державних або місцевих програм.

Таким чином, якщо кошти підприємством отримані від військового комісаріату в межах міської програми, затвердженої відповідним рішенням, або державної програми, кошти для якої передбачені Законом України "Про Державний бюджет України на 2018 рік", та ці кошти відображені у бухгалтерському обліку як кошти цільового призначення і мають підтвердження відповідними первинними документами, то такі кошти не включаються до доходу платника єдиного податку третьої групи.

Підприємствам-єдинникам групи 3 цікавим може бути матеріал "Засновники внесли кошти як додатковий капітал: чи включати в дохід юрособи-єдинника" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини