Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нарахували пеню в ІКП, але не зазначили в податкових повідомленнях-рішеннях: порядок оскарження

27 грудня 2018, 11:50
292
0
Реклама

З метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску органами ДФС відкриваються інтегровані картки платника (далі - ІКП) за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками, згідно з абз. 1 п. 1 глави 1 розд. II Порядку № 422 від 07.04.2016.

Органу ДФС, в якому перебуває платник за основним місцем обліку, надається доступ до ІКП, відкритих за основним місцем обліку, для внесення відповідної інформації, а за неосновним місцем обліку - в режимі перегляду (абз. 22 п. 1 глави 1 розд. II Порядку № 422).

Органу ДФС, в якому перебуває платник за неосновним місцем обліку, надається доступ до ІКП, відкритих за неосновним місцем обліку, для внесення відповідної інформації (абзац 23 п. 1 глави 1 розд. II Порядку № 422).

Правила нарахування та погашення пені за несвоєчасно сплачені суми платежів, що контролюються органами ДФС, визначені главою 7 розд. III Порядку № 422 та ст. 129 ПКУ.

ПКУ не передбачено порядок оскарження нарахованих в ІКП сум пені, яка не зазначена в податкових повідомленнях-рішеннях.

Зверніть увагу!

Платник податків відповідно до Закону України від 02 жовтня 1996 р. № 393/96-ВР "Про звернення громадян", може звернутися до контролюючого органу, в якому перебуває за місцем обліку, щодо отримання роз'яснення стосовно історії нарахування пені.

Детальніше про порядок нарахування пені за порушення податкового законодавства дізнайтесь із довідника.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини