Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковувати податком на прибуток результати діяльності за договором управління майном

28 грудня 2018, 08:30
173
0
Реклама

За договором управління майном одна сторона (установник управління) передає другій стороні (управителеві) на певний строк майно в управління, а друга сторона зобов'язується за плату здійснювати від свого імені управління цим майном в інтересах установника управління або вказаної ним особи (вигодонабувача).

При цьому, податківці запевняють, що ПКУ не містить положень щодо окремого обліку результатів діяльності за договорами управління майном.

Таким чином, прибуток від кожного такого договору та винагорода за управління майном враховується при визначенні фінрезультату до оподаткування установником управління та управителем майна згідно з правилами бухобліку.

Див. ІПК ДФС від 22.12.2018 р. № 5370/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Корисним на цю тему буде також наступний матеріал: "Нове від податківців: договір управління майном, відсутність доходів у юрособи-єдинника й зміна ставки для ФОП" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини