Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безоплатно ремонтуємо гараж і огорожу: що з ПДВ

3 січня 2019, 08:15
305
0
Реклама

Платник ПДВ здійснює безоплатний ремонт гаража і огорожі. Як така операція оподатковуватиметься ПДВ?

У разі якщо вартість безоплатно переданих товарів та/або наданих послуг, придбаних з ПДВ (сума нарахована (сплачена) та включена до складу податкового кредиту), не включається до складу вартості оподатковуваних операцій з постачання (реалізації) самостійно виготовлених товарів/послуг, то така передача/надання товарів/послуг розглядається як операція з безоплатного постачання товарів/послуг, яка є об'єктом оподаткування ПДВ та оподатковується у загальновстановленому порядку, виходячи із бази оподаткування ПДВ, визначеної п. 188.1 ПКУ. За такою операцією платник податку зобов'язаний скласти дві податкові накладні та зареєструвати їх в ЄРПН:

першу - на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання;

другу - на суму, розраховану виходячи з перевищення ціни придбання/балансової (залишкової) вартості/звичайної ціни над фактичною ціною.

При нарахуванні платником податку податкових зобов'язань з ПДВ виходячи із бази оподаткування таким податком, визначеної п. 188.1 ПКУ, додаткового нарахування податкових зобов'язань з ПДВ відповідно до п. 198.5 ПКУ не здійснюється.

Див. ІПК ДФСУ від 22.12.2018 р. № 5380/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про ПДВшні наслідки безоплатного передання товарів/послуг ми розповідали в статті "Безоплатне передання: ПДВ-наслідки" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини