Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Округлюємо показники графи 11 "Сума ПДВ" податкової накладної

3 січня 2019, 14:10
920
0
Реклама

Усі графи податкової накладної, що мають вартісні показники, заповнюються в гривнях з копійками, крім випадків, визначених Порядком заповнення податкової накладної, затвердженим наказом Мінфіну України від 31.12.2015 р. № 1307.

У графі 11 податкової накладної (графа 14 розділу Б розрахунку коригування) зазначається сума ПДВ. Показники у цій графі заповнюється у гривнях з копійками та допускається зазначення в цій графі показника з урахуванням арифметичного округлення до 6 знаків включно після коми.

При цьому необхідною кількістю знаків після коми у кількісному показнику вважається така кількість, якої достатньо для вірного розрахунку вартісного показника у графі 10 податкової накладної та рядків I-IX розділу А податкової накладної (але не більше 15 знаків після коми).

Розрахунок графи 11 розділу Б податкової накладної "Сума ПДВ" (графа 14 розрахунку коригування) відбувається внаслідок добутку графи 10 розділу Б податкової накладної "Обсяги постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ" (графи 13 розрахунку коригування) на ставку податку.

Оскільки у графі 10 розділу Б податкової накладної (графі 13 розрахунку коригування) зазначається необхідна кількість знаків після коми, то відповідно у графі 11 розділу Б податкової накладної (у графі 14 розрахунку коригування) може зазначатися більше ніж два знака після коми, але не більше 6 знаків.

Таке роз'яснення ДФС опублікувала в підкатегорії 101.16 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Більше про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них ми читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Податкова накладна".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини