Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можуть податківці не визнати звітність після надсилання платнику другої квитанції

4 січня 2019, 08:15
412
0
Реклама

У разі подання платником податків електронної декларації, заповненої з порушенням вимог п.п. 48.3 та 48.4 ПКУ, контролюючий орган зобов'язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови протягом п'яти робочих днів з дня її отримання (п. 49.11 ПКУ та п. 49.11.1 ПКУ).

Згідно з п. 49.15 ПКУ податкова декларація, надіслана платником податків поштою або засобами електронного зв'язку, вважається неподаною за умови її заповнення з порушенням норм пп. 48.3 і 48.4 ПКУ та надсилання контролюючим органом платнику податків письмової відмови у прийнятті його податкової декларації.

Отже, контролюючий орган має право після отримання платником податків другої квитанції про прийняття (реєстрацію) податкової декларації надіслати такому платнику письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови.

Роз'яснення з розділу 135.03 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Читайте на цю тему у газеті "Інтерактивна бухгалтерія":

"Перерахунок ПДФО за 2018 рік: правила, алгоритм, приклади"

"Декларація з податку на прибуток: ознайомлюємося з оновленнями"

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини