Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Умови, згідно з якими відпуск пального за договором зберігання не оподатковують акцизом

10 січня 2019, 07:45
542
0
Реклама

ГУ ДФС у Запорізькій області у своїй ІПК від 29.12.2018 р. № 5481/ІПК/08-01-40-04-16 роз'яснила: операції з відпуску переданого на відповідальне зберігання пального, по талонах із наданням отримувачу фіскального чека, в якому вказано вид торгівлі "зі зберігання", не є об'єктом оподаткування акцизом, оскільки такі операції не відносяться до реалізації пального у розумінні абз. 2 пп. 14.1.212 ПКУ.

Водночас податківці вимагають документальне підтвердження факту здійснення відповідної операції з приймання та передачі згідно з договорами відповідального зберігання, у т. ч. відповідними договорами, заявками поклажодавця про постачання товарів на зберігання та актами приймання-передачі товару між сторонами на підставі актів приймання нафтопродуктів за кількістю (форма № 5-НП).

Платників акцизного податку може зацікавити матеріал - коментар до змін, що запрацювали 01.01.2019, "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини