Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через арешт реєстраційного ліміту ПН/РК зареєстровано із запізненням: чи буде штраф

10 січня 2019, 08:00
345
0
Реклама

Чи вдасться уникнути штрафу за порушення строків реєстрації ПН та/або розрахунку коригування в ЄРПН у разі накладення (за рішенням суду) арешту на суму податку, на яку платник податку має право зареєструвати в ЄРПН податкові накладні/розрахунки коригування (реєстраційну суму)? З таким питанням платник ПДВ звернувся до ДФС.

Розглянувши такий запит выд платника податку, податківці у ІПК від 29.12.2018 р. № 5485/6/99-99-15-03-02-15/ІПК дійшли восновку: ст. 120 прим.1 ПКУ не передбачено виключень щодо застосування норм зазначеної статті за порушення термінів реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН для окремих випадків, пов'язаних з такими порушеннями.

Таким чином, відповідь контролерів невтішний - накладення арешту на реєстраційну суму (навіть за умови, що в подальшому такий арешт скасовано судом) не звільняє від відповідальності на підставі ст. 1201 ПКУ.

Платникам ПДВ може стати у нагоді матеріал "Нова податкова накладна в зразках" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини