Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні з'явиться новий Департамент ТЦУ та міжнародного оподаткування

10 січня 2019, 12:30
312
0
Реклама

У ДФС буде створено Департамент ТЦУ та міжнародного оподаткування, а також відповідне управління в Офісі великих платників податків ДФС. Такі зміни у структурі вже погоджені Мінфіном.

За словами Олександра Власова, в.о. Голови ДФС, перевірки ТЦУ та контроль за операціями між пов'язаними особами в службі будуть ще більш ефективними, адже на порядку денному усіх податкових адміністрацій світу стоїть одне з основних питань - недопущення розмивання бази та виведення прибутку з-під оподаткування.

"Наш стратегічний план - розширення бази оподаткування, а механізм контролю за трансфертним ціноутворенням - один з дієвих механізмів. Тому Україна націлена на імплементацію правил BEPS, вже розроблений відповідний законопроект і після його ухвалення податковий контроль за трансфертним ціноутворенням буде відповідати вимогам OECD", - зазначив Олександр Власов.

Він додав, що після реорганізації ДФС в окремі податкову та митну служби Департамент ТЦУ стане одним з ключових у податковому напрямку.

До утворення окремого підрозділу контроль за ТЦУ в ДФС здійснювали Департамент аудиту за напрямком контрольно-перевірочної роботи та Департамент податків і зборів з юросіб - за функцією адміністрування. Функціонал нового структурного підрозділу буде охоплювати: від процедур аналізу про здійснені контрольовані операції до проведення попереднього узгодження ціноутворення.

Детальніше про пов'язані особи в ТЦУ читайте у матеріалі.

Для отримання доступу матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини