Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Послуги від нерезидента за договором підряду: що з ПДВ

14 січня 2019, 07:30
532
0
Реклама

За договором підряду, укладеним між резидентом України - платником ПДВ (замовником) та нерезидентом (підрядником), підрядник до ввезення імпортного товару на митну територію України проводить роботи по перевірці такого товару на якість і відповідність заявленим параметрам виробника, а в разі виявлення неякісного товару здійснює повернення його виробнику, заміну або інші роботи, пов'язані з товаром. Чи оподатковуватимуться ПДВ такі роботи?

Порядок оподаткування ПДВ операцій з постачання послуг безпосередньо залежить від місця їх постачання. У разі якщо послуги, які надає нерезидент (підрядник) за межами митної території України, не включено до переліків послуг, визначених п. 186.3 ПКУ, місцем постачання таких послуг є територія за межами митної території України.

Отже, при отримані резидентом - платником ПДВ послуг по перевірці майна на якість і відповідність заявленим параметрам виробника від нерезидента, місце постачання яких визначено за межами митної території України, операції з постачання таких послуг НЕ є об'єктом оподаткування ПДВ та за такими операціями податкова накладна отримувачем послуг не складається.

Див. ІПК ДФСУ від 04.01.2019 р. № 57/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

У сервісі "Інтерактивна бухгалтерія" послугам, отриманим від нерезидента, ми присвятили матеріали:

"Нерезидентські послуги у ПДВшній звітності отримувача";

"Податкова накладна на послуги від нерезидента".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини