Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інкасація готівки з декількох РРО по одній відомості: чи можна так?

14 січня 2019, 14:30
2176
0
Реклама

Як відомо, приймання одержаної з банку готівки в касу та видача готівки за каси для здавання її до банку оформляються відповідними касовими ордерами (прибутковим або видатковим) з відображенням такої касової операції у касовій книзі (п. 29 р. ІІІ Положення № 148).

Вилучення готівки з місця здійснення готівкових розрахунків із застосуванням РРО для здавання її до банку оформляється відповідними чеками РРО із виконанням операції "службова видача".

Документом, що свідчить про здавання виручки до банку та є підтвердженням оприбуткування готівки у касі та є підтвердженням оприбуткування готівки у касі суб'єктів господарювання, є:

• квитанція до прибуткового документа банку на внесення готівки, підписана відповідальними особами банку та засвідчена відбитком печатки банку;

• квитанція/чек банкомата чи програмно-технічного самообслуговування;

• примірник супровідної відомості до сумки з готівковою виручкою (готівкою), засвідчений підписом та відбитком печатки інкасатора-збирача;

• чек платіжного термінала в разі проведення інкасації коштів у режимі реального часу з використанням платіжних терміналів.

Таким чином ДФС вважає, що у разі проведення інкасації коштів з господарської одиниці (магазину, тощо) при наявності декількох або більше РРО складається одна супровідна відомість до сумки з готівкою, засвідчена підписом та відбитком печатки інкасатора-збирача.

Про це було зазначено в ІПК ДФС від 02.01.2019 р. № 11/6/99-99-14-05-01-15/ІПК.

Читайте також статтю "Оприбуткування готівки у відокремленому підрозділі: що потрібно знати" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини