Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник другої групи може займатись HoReCa

15 січня 2019, 13:15
465
0
Реклама

Розрахунки за продукцію і надані послуги в закладах (підприємствах) ресторанного господарства здійснюються за готівку та/або в безготівковій формі (платіжні картки, платіжні чеки тощо) із застосуванням РРО або зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (п. 3.2 Правил № 219).

Оскільки ФОП - ресторатор під час обслуговування замовлень свят, банкетів, інших спеціальних замовлень продає та організовує споживання продукції власного виробництва і закупних товарів, то він може перебувати на другій групі платників єдиного податку за умови дотримання правил застосування спрощеної системи оподаткування, передбачених пп. 2 п. 291.4 ПКУ.

Якщо ж підприємець планує здійснювати інший вид діяльності, то йому необхідно подати заяву про внесення такого виду діяльності до реєстру. Одночасно такий вид діяльності має бути дозволений для підприємців другої групи єдиного податку.

У випадку, коли підприємець буде здійснювати заборонену або не внесену до реєстру діяльність, такий підприємець самостійно зобов'язаний перейти сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснювалася така діяльність.

Крім того, реєстрація єдинника може бути анульована податківцями відповідно до п. 299.10 ПКУ.

ІПК від 29.12.2018 р. № 5495/Ж/99-99-13-01-02-14/ІПК.

Річна звітність без проблем!

Знижка 60% на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб.

Неплатникам ПДВ - 581 грн/рік

Платникам ПДВ - 845 грн/рік

ФОП - 337 грн/рік

Деталі акції за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини