Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи виникнуть коригувальні різниці в разі визнання штрафів і неустойок на користь фізосіб

17 січня 2019, 15:15
259
0
Реклама

У разі визнання штрафів та неустойок на користь фізосіб коригувальних різниць не виникає

Податківці про деякі особливості застосування податкового законодавства

Дохід у вигляді неустойки (пені), що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен календарний день прострочення виконання, включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на підставі пп. 164.2.14 ПКУ та оподатковується ПДФО і ВЗ на загальних підставах.

Положеннями Кодексу не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці на суму поворотної фінансової допомоги, отриманої платником податку на прибуток.

Такі операції відображаються згідно з правилами бухгалтерського обліку при формуванні фінансового результату до оподаткування.

Податківці зазначили, що відповідно до пп. 140.5.11 ПКУ фінансовий результат податкового (звітного) періоду збільшується на суму витрат від визнаних штрафів, пені, неустойок, нарахованих відповідно до цивільного законодавства та цивільно-правових договорів на користь осіб, що не є платниками податку (крім фізичних осіб), та на користь платників податку, які оподатковуються за ставкою 0 відс. відповідно до п. 44 підрозділу 4 розділу XX Кодексу.

Отже, фінансовий результат до оподаткування не збільшується на суму витрат від визнаних штрафів, пені, неустойок, нарахованих відповідно до цивільного законодавства та цивільно-правових договорів на користь фізичних осіб.

ІПК від 11.01.2019 р. № 98/6/99-99-13-02-03-15/ІПК.

Річна звітність без проблем!

Знижка 60% на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб.

Неплатникам ПДВ - 581 грн/рік

Платникам ПДВ - 845 грн/рік

ФОП - 337 грн/рік

Деталі акції за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини