Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємства тепер звітуватимуть в електронному вигляді

22 січня 2019, 11:30
631
0
Реклама


Подавайте річну звітність легко!

Онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб зі знижкою - 60%

· Найзручніша система адміністрування ПДВ.

· Перевірка безпеки роботи з контрагентами.

· Допомога експертів (розумні підказки, роз'яснення НПА, вебінари, аналітика від видання "Інтерактивна бухгалтерія").

· Автозаповнення, авторозрахунки в формах.

· Та багато іншого!

Отримати знижку

11 січня Мінекономрозвитку разом із Мінфіном ухвалили спільний наказ щодо запуску єдиної бази автоматизованого збору, аналізу та зведення фінзвітів та інформації про фіскальні ризики держпідприємств в електронному вигляді. Ця ініціатива має на меті спростити для органів управління процедуру збору та аналізу звітності держпідприємств, її узагальнення та подання до Мінекономрозвитку та Мінфіну, а також зробити зручним для громадськості використання агрегованої фінансової інформації держпідприємств.

Згідно з чинним законодавством всі плани та звіти держпідприємств надаються у паперовому вигляді. Відмова від паперового документообігу на користь електронного, а також автоматизований процес збору звітності вже у готовому електронному вигляді надасть можливість органам управління вивільнити додаткові ресурси та зекономити час для якісного аналізу даних звітів та ефективності використання державної власності замість їхньої звичайної механічної обробки.

Втілення даного проекту надасть можливість оперативніше проводити моніторинг фінансово-господарської діяльності держпідприємств та виявляти фіскальні ризики для більш ефективного управління державним майном.

Публічний портал, на якому будуть відображені агреговані результати діяльності держпідприємств в електронному вигляді, буде запущений в роботу вже у 2019 р.

За повідомленням Урядового порталу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини