Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприлюднення інформації про податковий борг не звільняє від необхідності отримувати довідку

23 січня 2019, 08:00
310
0
Реклама

Інформація про суб'єктів господарювання, які мають податковий борг, щомісяця оприлюднюється на офіційному веб-порталі ДФС України (sfs.gov.ua) та на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних (data.gov.ua). Однак сума податкового боргу може змінюватись щоденно. Тож необхідність підтвердження відсутності заборгованості перед бюджетом у суб'єктів господарювання шляхом видачі їм довідок залишається. Про це ідеться в листі ДФСУ від 03.12 2018 р. № 22575/5/99-99-09-07-01-16.

Водночас контролери поінформували, що нині здійснюється робота з підготовки протоколу обміну інформацією між Мінекономрозвитку та ДФС, передбаченого п. 9 Порядку взаємодії електронної системи закупівель з інформаційними системами Державної фіскальної служби України щодо обміну інформацією про відсутність або наявність заборгованості (податкового боргу) зі сплати податків, зборів, платежів, контроль за якими покладено на органи Державної фіскальної служби України, в учасника процедури закупівлі, затвердженого наказом Мінекономрозвитку, Мінфіну від 17.01.2018 р. № 37/11.

Нагадуємо, що подати Заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, можна за допомогою онлайн-сервісу звітності Liga:REPORT.

Найвигідніша ціна року на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб! Знижки до -60%!

Отримати знижку

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини