Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відображаємо у формі № 1ДФ негрошовий дохід фізособи

24 січня 2019, 07:45
477
0
Реклама

При заповненні форми № 1ДФ у графі 3а "Сума нарахованого доходу" вказують (за звітний квартал) дохід, який нараховано фізичній особі відповідно до ознаки доходу згідно Довідника ознак доходів.

У разі нарахування доходу його відображення у графі 3а є обов'язковим незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні.

Нарахований дохід відображається повністю, без вирахування ПДФО, страхових внесків до Накопичувального фонду, ПСП, військового збору тощо.

У графі 3 "Сума виплаченого доходу" 1ДФ відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку податковим агентом (пп. 3.3 розділу III Порядку № 4).

Якщо платнику податку отримує доходи у негрошовій формі, то базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами з урахуванням натуркоефіцієнту. Його розмір на сьогодні складає 1,21951 (п. 164.5 ПКУ).

У разі надання платнику податку доходів у негрошовій формі суми нарахованого доходу у графах 3а "Сума нарахованого доходу" та 3 "Сума виплаченого доходу" податкового розрахунка за ф. № 1ДФ відображаються з урахуванням цього коефіцієнта.

Водночас при розрахунку військового збору наутркоефіцієнт не враховується. Тобто базою оподаткування військовим збором буде вартість доходу у негрошовій формі, розрахована за звичайними цінами, яка відображається у рядку "Військовий збір" розділу II податкового розрахунка за ф. № 1ДФ.

Лист ДФС від 05.12.2018 р. № 39467/6/99-99-13-01-01-15

Річна звітність без проблем!

Знижка 60% на онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб.

Неплатникам ПДВ - 581 грн/рік

Платникам ПДВ - 845 грн/рік

ФОП - 337 грн/рік

Деталі акції за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини