Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібен податківцям Звіт про управління?

29 січня 2019, 13:15
548
0
Реклама

Під час чергової інтернет-конференції з ДФС, Нонна Багмет - начальниця Львівського управління Офісу ВПП відповіла на низку питань пов'язаних із поданням звітності з податку на прибуток.

Вона, зокрема нагадала, що за нині діючими правилами підприємства (крім бюджетних установ, мікропідприємств та малих підприємств) подають разом з річною фінансовою звітністю звіт про управління.

У разі подання підприємством консолідованої фінансової звітності, подається консолідований звіт про управління.

Звіт про управління - це документ, в якому компанія розповідає про свої поточні справи та плани на майбутнє. Звіт цей повинен містити як фінансову, так і нефінансову інформацію, яка описує, в якому стані знаходиться компанія та розкриває ризики для її діяльності.

Звіт про управління зобов'язані подавати середні та великі підприємства. При цьому середні мають право не вказувати нефінансову інформацію.

Вперше його потрібно буде підготувати за підсумками 2018 року, та подати не пізніше 27 лютого 2019.

Крім того за словами очільниці Львівського управління ОВПП, Звіт про управління подається разом із фінансовою звітністю, а значить, до того ж органу. Але в залежності від того, чим займається компанія, органи ці можуть відрізнятися. Банки подають звіти в НБУ, акціонерні товариства - в Нацкомісію з цінних паперів та фондового ринку, страхові - в Нацкомфінпослуг. Але будь-яка юрособа, без винятків, подає фінансові звіти до органів фіскальної служби та статистики.

Від себе додамо: нещодавно податківці запевняли, що консолідована версія фінансових звітів їх не цікавить, оскільки, ані нормами ПКУ, ані іншими нормативно-правовими актами не передбачено подання такої звітності до органів ДФС (див. роз'яснення з категорії 102.23.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)).

Також на цю тему читайте статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Звіт про управління: загальні рекомендації щодо структури";

"Звіт про управління: і знову про фінанси";

"Звіт про управління: ризик-менеджмент, інновації, прогнози";

"Звіт про управління: екологічні та соціальні аспекти";

"Звіт про управління: управління бізнесом".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини