Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Придбання автомобіля: чи має право ФОП на податковий кредит?

30 січня 2019, 09:00
1506
0
Реклама

ВС/КАС змінив свою думку з приводу права ФОП на податковий кредит у разі придбання транспортних засобів.

Не так давно, у постанові від 24.05.2018 р. у справі № 803/1021/17, суд касаційної інстанції зазначав, що "…суди попередніх інстанцій дійшли вірного висновку про те, що обмеження можливості реєструвати на фізичних осіб - підприємців транспортні засоби придбані для здійснення господарської діяльності не позбавляє таких осіб права на податковий кредит за операціями з придбання транспортних засобів, якщо були дотримані умови його формування, визначені Податковим кодексом України".

Однак у постанові ВС/КАС від 17.12.2018 р. у справі № 810/1726/16 прозвучав протилежний висновок:

"…суди прийшли до передчасного висновку, що неможливість державної реєстрації транспортних засобів за фізичними особами-підприємцями не позбавляє права таких осіб на податковий кредит по операціях з придбання транспортних засобів, якщо були дотримані умови його формування, визначені статтею 198 Податкового кодексу України".

ФОП на загальній системі оподаткування цікавим може бути матеріал "Декларація про майновий стан і доходи підприємця-загальносистемника: порядок подання та правила заповнення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини