Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС відмовилась від пояснень щодо застосування LiqPay єдинником – всі питання до НБУ

30 січня 2019, 10:00
1615
0
Реклама

У ДФС запитали вкотре як бути єдиннику-юрособі групи 3 якщо розрахунки ведуться, зокрема, через систему LiqPay. Натомість отримали відповідь нечітку. Так, в ІПК від 24.01.2019 р. № 255/6/99-99-13-01-02-15/ІПК перераховано ряд норм, які стосуються обліку доходів, зокрема й ведення Книги. Але відносно питання віднесення переказів за допомогою сервісу LiqPay до грошових розрахунків необхідно звернутись до НБУ. Це пов'язано з тим, що Національний банк, зокрема, регулює діяльність платіжних систем та систем розрахунків в Україні, визначає порядок і форми платежів, у тому числі між банками, та визначає напрями розвитку сучасних електронних банківських технологій, створює та забезпечує безперервне, надійне та ефективне функціонування, розвиток створених ним платіжних та облікових систем, контролює створення платіжних інструментів, систем автоматизації банківської діяльності та засобів захисту банківської інформації.

Також ДФС відкликала одну із своїх попередніх консультацій, а саме від 29.11.2018 р. № 78523/М/26-15-13-06-12-ІПК, текст якої в Реєстрі не оприлюднено.

Читайте також статтю "На спрощенку і назад: деякі особливості зміни системи оподаткування" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини