Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переказ коштів в нацвалюті без відкриття рахунків - НБУ дозволив і поштовим операторам

4 лютого 2019, 12:20
192
0
Реклама

НБУ поширив на операторів поштового зв'язку порядок видачі та відкликання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків (далі - ліцензія) та передбачив можливість надання їм такої ліцензії.

Таке рішення зумовлене введенням в дію Закону України "Про валюту і валютні операції", яким встановлено право операторів поштового зв'язку надавати фінпослуги з переказу коштів, якщо вони є валютними операціями, на підставі ліцензії Нацбанку. Отримання зазначеної ліцензії дозволить операторам поштового зв'язку надавати послуги з переказу коштів у нацвалюті без відкриття рахунків. Це сприятиме розширенню доступу населення до фінансових послуг та збільшенню користувачів таких послуг.

Відповідні зміни до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків затверджені постановою Правління НБУ від 29 січня 2019 року № 25.

Постанова № 25 набирає чинності з 7 лютого 2019 року.

За повідомленням НБУ.

Які валютні операції потребують індивідуальної ліцензії Національного банку України читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини