Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж вантажного автомобіля фізособою: чи потрібно декларувати дохід?

4 лютого 2019, 14:45
244
0
Реклама

Оскільки, за нормами ПКУ не підлягає оподаткуванню дохід, отриманий платником від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, то у разі повторного продажу (обміну) вказаних засобів та у разі продажу вантажного автомобіля, отриманий дохід підлягає оподаткуванню.

Тож продавець, який у 2018 році продав вантажне авто іншій фізособі, під час оформлення договору відчуження рухомого майна повинен був самостійно сплатити ПДФО за ставкою 5% та військовий збір за ставкою 1,5% та зобов'язаний до 1 травня 2019 року подати податкову декларацію, де відобразити суму отриманого доходу.

За інформацією ГУ ДФС в Черкаській області

Що таке рухоме майно у цілях оподаткування? У якому порядку та за якою ставкою оподатковуються ПДФО й військовим збором операції з продажу (обміну) рухомого майна та хто є податковим агентом при оподаткуванні таких операцій читайте тут.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини