Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аванс на капітальне будівництво: звітуємо за отримання коштів

5 лютого 2019, 16:20
1460
0
Реклама

Представники Казначейства переконані, що відзвітувати про цільове використання авансу, отриманого на придбання будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, необхідних для виконання робіт і вартість яких включається до вартості будівельних робіт, можна на підставі примірних форм первинних облікових документів у будівництві № КБ-2в "Акт приймання виконаних будівельних робіт".

Обґрунтуванням вартості придбання будівельних матеріалів, виробів та конструкцій можуть слугувати рахунки та накладні на відпуск ТМЦ, що придбавалися для виконання будівельних робіт у звітному періоді.

Крім того, казначеї звертають увагу, що типові форми № КБ-2в призначені для обліку обсягів та обґрунтування вартості виконаних будівельних робіт у звітному періоді на об'єкті, яка визначається відповідно до Правил визначення вартості будівництва ДСТУ Б Д.1.1-1:2013.

При цьому, витрати на придбання матеріальних ресурсів без зазначення витрат на їх встановлення у проектне положення ДСТУ Б Д.11-1:2013 не передбачається.

Див. лист ДКСУ від 10.12.2018 р. № 16-10-08/20537.

Також на цю тему читайте публікацію: "За яким КЕКВ оплатити послуги технагляду під час будівництва" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини