Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На яку дату складати РК, якщо після отримання передоплати за товар змінилися коди УКТ ЗЕД

7 лютого 2019, 09:25
436
0
Реклама

У разі зміни опису (номенклатури) постачання товарів продавець в обов'язковому порядку повинен скласти розрахунок коригування до відповідної податкової накладної. На яку ж дату складати розрахунок коригування у разі якщо під час митного оформлення товарів, за які вже отримано передоплату, змінено їх коди згідно з УКТ ЗЕД?

У такому розрахунку коригування платник ПДВ зі знаком «-» зазначає показники щодо товарів/послуг, номенклатура яких змінюється. Для додавання нової товарної позиції, якої не було у податковій накладній, яка коригується, в розрахунку коригування до такої податкової накладної зі знаком «+» в окремих рядках зазначаються показники опису (номенклатури) товарів/послуг, що додаються (нові товарні позиції).

При цьому за операцією з постачання ввезених на митну територію України товарів (за які отримано попередню оплату) у разі зміни кодів УКТ ЗЕД під час митного оформлення таких товарів, розрахунок коригування до податкової накладної складається на дату їх митного оформлення.

Див. роз'яснення ДФС у категорії 101.16 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Більше про порядок складання і реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування до них ми читайте в рубриці «Аналітичні матеріали»/»ПДВ»/»Податкова накладна».

Для отримання доступу до матеріалів сервісу «Інтерактивна бухгалтерія» - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини