Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнюємо зобов’язання з плати за землю за минулі та майбутні місяці

8 лютого 2019, 14:00
312
0
Реклама

Аби виправити помилки, що допущені у податковій декларації з плати за землю на поточний рік, як за місяці, строк сплати податкових зобов'язань по яких минув, так і за місяці, строк сплати по яких не настав, достатньо подати одну уточнюючу податкову декларацію (уточнювати минулі та майбутні періоди окремо немає потреби, адже податковим періодом з плати за землю є податковий (звітний) рік).

Відповідне роз'яснення фахівців ДФСУ розміщене в категорії 112.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Водночас контролери нагадали: платник податків, який самостійно виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, зобов'язаний, у разі надіслання уточнюючого розрахунку, сплатити суму недоплати та штраф у розмірі 3% від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку.

Також при нарахуванні суми податкового зобов'язання, визначеного платником податків або податковим агентом, у тому числі у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податків помилок відповідно до ст. 50 ПКУ, нарахування пені розпочинається після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання (за кожний календарний день прострочення, починаючи з 91 календарного дня, із розрахунку 100 відсотків річних облікової ставки НБУ, діючої на кожний такий день).

Наближається гранична дата подання звітності з плати за землю за 2019 рік, тож платникам плати за землю радимо ознайомитися з матеріалом «Звітуємо з плати за землю за 2019 рік» сервісу «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини