Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи хочуть знизити податкове навантаження на підприємців в частині ЄСВ

11 лютого 2019, 15:00
2058
0
Реклама

На офіційному веб-порталі ВРУ розміщено Проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси фізичних осіб-підприємців)".

Законопроект розроблено з метою відновлення прав та законних економічних та соціальних інтересів ФОП шляхом удосконалення норм Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП).

Законопроектом вносяться наступні зміни до Закону про ЄСВ:

- виключення з платників ЄСВ ФОП, що мають основне місце роботи, де отримують заробітну плату, що дорівнює або перевищує розмір мінімальної заробітної плати (ч. четверта п. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ);

- скасування зобов'язання сплати мінімального розміру ЄСВ у разі відсутності діяльності, тобто за місяць, у якому не було отримано доходу/прибутку, сплата внеску здійснюється лише на добровільних засадах (ч. друга п. 1 ст.7 Закону про ЄСВ);

- корекція ставки ЄСВ для ФОП, зокрема, що перебувають на спрощений системі оподаткування, на відсоток який відраховується до інших фондів, крім ПФУ - на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (нова редакція ч. п'ятнадцять та двадцять вісім ст. 8 Закону про ЄСВ).

Прийняття нормативного акта дозволить, шляхом удосконалення норм Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" та КЗпП, відновити соціальну справедливість, зменшити податкове навантаження на найбільш незахищений прошарок економічно активних громадян - представників малого бізнесу, сприятиме налагодженню партнерських відносин малого бізнесу та держави.

Які суб'єкти господарювання зобов'язані нараховувати й сплачувати ЄСВ, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Платники ЄСВ".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини