Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 07.02 працюють нові правила переміщення валюти через кордон України

12 лютого 2019, 09:45
7051
1
Реклама

Київська міська митниця ДФС інформує, що відповідно до Закону № 2473 та Положення про транскордонне переміщення валютних цінностей, затверджене постановою НБУ від 02.01.2019 р. № 3 з 7 лютого 2019 року змінюються порядок переміщення валютних цінностей та банківських металів через митний кордон України фізичними особами.

За новим порядком, фізособи, незалежно від статусу резидент/нерезидент, як при в'їзді так і при виїзді з України зобов'язані задекларувати валюту та банківські метали, які сумарно перевищують еквівалент 10 тис. євро. Тобто, в суму 10 тис. євро входить готівка та банківські метали.

Разом з тим, новим порядком відмінено ряд діючих раніше вимог:

1. підтвердження статусу "резидент/нерезидент";

2. надання резидентами документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує еквівалент 10000 євро;

3. норму для нерезидентів вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 тис. євро, лише за умови письмового декларування цієї готівки під час ввезення її в Україну;

4. надання документів, що підтверджують придбання банківських металів вагою, що перевищує 500 г, у вигляді зливків і монет в уповноважених банках та/або Національному банку.

Про обмеження і заходи захисту Нацбанку з метою забезпечення стабільності фінансової системи й рівноваги платіжного балансу України, читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини