Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС під час перевірки встановили порушення у сфері готівкових розрахунків у 100% випадках

14 лютого 2019, 15:55
1039
0
Реклама

Прес-служба ДФС України повідомляє про те, що відповідно до інформаційних баз даних 130 тис. суб'єктів господарювання зареєстрували 308 тис. РРО та 292 тис. КОРО, через які проводяться розрахункові операції у сфері торгівлі та послуг.

Крім того, під постійною увагою підрозділів контролю за розрахунковими операціями ДФС перебувають більше 1,4 млн. ФОП платників ЄП.

Так, у 2018 році підрозділами контролю за готівковим обігом проведено 16,9 тис. перевірок. Порушення встановлені у 100% проведених перевірок.

За результатами проведених у 2018 році фактичних перевірок до суб'єктів господарювання застосовано 442,8 млн. грн штрафних (фінансових) санкцій та 494,8 млн. грн - за результатами документальних.

Завдяки застосуванню ризико-орієнтованого відбору суб'єктів господарювання до перевірок сума фінансових санкцій за їх результатами у 2018 році зросла більш ніж вдвічі, або на 549,9 млн. грн, з 387,8 млн. грн до 937,7 млн. грн.

Внаслідок посиленого контролю за сферою готівкових розрахунків та роз'яснювальної роботи обсяги торгівельної виручки, проведеної через РРО, збільшились у 2018 році в порівнянні з 2017 роком на 166,5 млрд. грн., або на 19%. А відтак і збільшуються обсяги до оподаткування податком на прибуток, ПДВ, акцизним податком.

ДФС впроваджено у тестовому режимі систему E-Receipt, яка розробляється службою в рамках реалізації експериментального проекту, розпочатого Мінфіном відповідно до постанови Кабміну щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

Яку відповідальність передбачено за порушення у сфері РРО. За які порушення у сфері РРО підприємствам та їх посадовим особам загрожує відповідальність, дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини