Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПКУ та МКУ перепишуть на вимогу законодавства про електронні довірчі послуги

14 лютого 2019, 16:00
232
0
Реклама

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики уже розглянуті урядові законопроекти:

про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги" (реєстр. № 8371 від 17.05.2018);

про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги" (реєстр. № 8372 від 17.05.2018).

Вказані законопроекти були розроблені з метою приведення Податкового та Митного кодексів України у відповідність до Закону України "Про електронні довірчі послуги" від 05.10.2017 р. № 2155-VIII.

Зокрема, цими проектами забезпечується використання нового понятійного апарату, як то "кваліфікована електронна довірча послуга", "кваліфікований надавач електронних послуг", "кваліфікаційний електронний підпис чи печатка", "кваліфікована електронна позначка часу", "кваліфікований сертифікат відкритих ключів" тощо.

Комітетом було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України урядовий законопроект № 8371 прийняти за основу та у цілому, як Закон України.

Натомість законопроект № 8372 рекомендували прийняти лише за основу.

Як делегувати право "цифрового" підпису? Поради податківців читайте у статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини