Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилка в декларації ФОП-загальносистемника: як виправити

15 лютого 2019, 13:45
319
0
Реклама

Форма податкової декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Мінфіну № 859.

У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунка (п. 50.1 ПКУ).

Уточнення (виправлення) сум податкового зобов'язання ФОП при самостійному виявленні помилок здійснюється у розд. VII Декларації, де вказується сума, на яку збільшується (зменшується) податкове зобов'язання з ПДФО або військового збору у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

При цьому в рядку 27 Декларації вказується сума штрафу, яка розраховується платником податку самостійно у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок згідно з п. 50.1 ПКУ.

Сума пені, нарахована платником податку у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення помилок відповідно до ст. 50 ПКУ, вказується у рядку 28 Декларації відповідно до пп. 129.1.3 ПКУ, нарахування якої розпочинається після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання.

Роз'яснення з категорії 104.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

З яких частин складається декларація про майновий стан і доходи. Які існують додатки до неї. Які особливості заповнення декларації та її додатків, дізнайтесь із ситуації для бухгалтера "Порядок заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Подати декларацію про майновий стан і доходи вчасно та швидко можна в онлайн-сервісі Liga:REPORT.

Швидкий та зручний онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб зі знижкою 60%.

Тут є все для подання річної звітності до усіх держорганів!

Деталі акції

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини