Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Придбаваємо послуги автомийки: що з ПК

18 лютого 2019, 12:10
339
0
Реклама

Платник ПДВ отримує послуги з проведення прибирально-мийних робіт автомобільного транспорту і перераховує за це плату. Що буде з податковим кредитом? Чи потрібно нараховувати компенсуючі ПДВ-зобов'язання?

Суми ПДВ, нараховані (сплачені) платником ПДВ за отриманими послугами з проведення прибирально-мийних робіт автомобільного транспорту, включаються до складу податкового кредиту за наявності відповідного документального підтвердження (податкові накладні/розрахунки коригування до таких податкових накладних, зареєстровані в ЄРПН, інші документи, передбачені п. 201.11 ПКУ).

Якщо вартість зазначених послуг включається до складу витрат і, відповідно, до вартості товарів/послуг, операції з постачання яких є об'єктом оподаткування та пов'язані з отриманням доходів, ці товари/послуги визнаються такими, що призначаються для використання/використані в господарській діяльності, і додаткового нарахування податкових зобов'язань за правилами, встановленими п. 198.5 ПКУ, не здійснюється.

Див. ІПК ГУ ДФС у Житомирській області від 08.02.2019 р. № 450/ІПК/06-30-12-01-19.

Про те, коли необхідно нараховувати компенсуючі ПДВ-зобов'язання читайте в матеріалі "Компенсуючі податкові зобов'язання з ПДВ: коли їх необхідно нараховувати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини