Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спадщина від батьків або від бабусі/дідуся не обкладається ПДФО

18 лютого 2019, 12:20
1066
0
Реклама

Прес-служба ДФС України повідомляє, якщо у 2018 р. фізособа отримала у спадщину від батька чи від бабусі нерухоме майно, то дохід у вигляді вартості цього майна не оподатковується.

Тобто об'єкти спадщини, що успадковується членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення оподатковується за нульовою ставкою ПДФО.

Аналогічний порядок оподаткування при отриманні майна у дарунок від членів сім'ї дарувальника першого та другого ступенів споріднення. Разом з тим, слід зазначити, що для застосування зазначеного порядку оподаткування між обдарованим та дарувальником повинен бути укладений договір відповідно до норм ЦКУ.

Оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав здійснюється у порядку, встановленому ст. 174 ПКУ.

У такому випадку подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи не потрібно, але за відсутності інших підстав, коли подання декларації є обов'язковим. Наприклад, платник податку отримав доходи від продажу корпоративних прав підприємства та отримав у спадщину нерухоме майно, то в такому випадку річну податкову декларацію необхідно подати.

Подати декларацію про майновий стан і доходи вчасно та швидко можна в онлайн-сервісі Liga:REPORT.

Швидкий та зручний онлайн-сервіс звітності Liga:REPORT для юридичних осіб зі знижкою 60%.

Тут є все для подання річної звітності до усіх держорганів!

Деталі акції

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Як оподатковуються ПДФО отримані в спадщину чи подарунок кошти, майно, майнові або немайнові права. Що впливає на порядок оподаткування таких доходів, дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини