Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До якого бюджету сплачується екоподаток за IV квартал 2018 року

19 лютого 2019, 08:10
388
0
Реклама

Платники екологічного податку сплачують у 2019 році (у т. ч. за IV квартал 2018 року) суми екологічного податку, що справляється за викиди, крім викидів двоокису вуглецю в атмосферне повітря, скиди забруднюючих речовин та розміщення відходів до місцевих бюджетів, відкритих в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, на коди бюджетної класифікації:

19010100 - екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (за винятком викидів в атмосферне повітря двоокису вуглецю);

19010200 - надходження від скидів забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти;

19010300 - надходження від розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об'єктах, крім розміщення окремих видів відходів як вторинної сировини;

19011000 - екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення.

Про це йдеться у роз'яснені з категорії 120.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Екологічний податок, який справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та/або тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензій строк, сплачується платниками екологічного податку до державного бюджету на код бюджетної класифікації - 19010400.

Органи, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, забезпечують розподіл зарахованих коштів на вищевказані коди бюджетної класифікації у співвідношенні, визначеному БКУ.

Читайте також статтю "Особливості подання екозвітності платниками, які здійснюють викиди двоокису вуглецю" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини