Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж арештованого майна на торгах: формуємо зобов’язанні з ПДВ

20 лютого 2019, 15:30
408
0
Реклама

Податківці розглянули порядку оподаткування ПДВ при здійсненні операцій з постачання арештованого майна. Зокрема, ситуацію, коли здійснюються операції з примусового продажу арештованого майна.

Датою відчуження боржником арештованого майна буде дата отримання таким боржником документа, що підтверджує факт реалізації такого майна через спеціалізоване підприємство. На зазначену дату боржник визначає податкові зобов'язання з ПДВ та складає на переможця аукціону податкову накладну виходячи з вартості поставленого товару, зазначену в протоколі електронних торгів, яка не включає суму винагороди організатору (саме така сума перераховується переможцем аукціону на рахунок відділу державної виконавчої служби).

При цьому організатор електронних торгів (аукціону) також складає на переможця аукціону податкову накладну на суму винагороди за надані послуги з реалізації арештованого майна, а датою виникнення податкових зобов'язань з ПДВ за такою операцією вважається дата, що сталася раніше:

дата зарахування на рахунок організації такої винагороди;

дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг з реалізації арештованого майна.

Див. ІПК ДФС від 13.02.2019 р. № 520/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Фіскали застосовуватимуть штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних у ЄРПН у разі накладення арешту на регліміт СЕА ПДВ за рішенням суду. Про це читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини