Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відображаємо у звітності збільшення суми податку на нерухомість на 25 тис. грн

21 лютого 2019, 08:45
224
0
Реклама

Фахівці ДФСУ надали роз'яснення щодо порядку відображення у Податковій декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Декларація), в редакції, що діяла до внесення змін наказом Мінфіну України від 15.11.2018 р. № 897, суми податку, збільшеної на 25000 гривень на рік (категорія 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР" (zir.sfs.gov.ua)).

Так, за наявності у власності юрособи - платника податку об'єкта (об'єктів) житлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 300 кв.м. (для квартири) та/або 500 кв.м. (для будинку), річна сума податку визначається за формулою (для кожного об'єкта (його частки)): (колонка 3 "Загальна площа об'єкта житлової та/або нежитлової нерухомості" х колонка 4 "Ставка податку" - колонка 6 "Сума пільги із сплати податку" (заповнюється відповідно до рішення органів місцевого самоврядування, прийнятого згідно з пп. 266.4.2 ПКУ)) + 25000 гривень.

Значення колонки 7 Декларації розбивається на чотири квартали та вказується в колонках 8-11. При цьому, розбиваючи річну суму рівними частинами поквартально, округлення відбувається так:

· за І, ІІ і ІІІ квартали звітного року округлення здійснюється за загальними правилами округлення;

· за останній IV квартал звітного року сума податку визначається як різниця річної суми податку та суми податку за перші три квартали.

Завважимо, що нова редакція декларації з податку на нерухомість передбачає окрему колонку для відображення збільшення суми податку на 25000 грн. Більше про новели декларації - у матеріалі "Декларація з податку на нерухомість: вивчаємо нововведення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини