Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник сплатив за послуги іншому єдиннику після переходу на загальну систему: які податкові наслідки

22 лютого 2019, 14:30
213
0
Реклама

Податківці повідомляють про те, що спрощена система оподаткування для ФОП - платників ЄП регулюється гл. 1 розд. ХІV ПКУ.

Пунктом 291.4 ПКУ встановлені умови перебування ФОП, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, у відповідних групах платників ЄП.

Слід зазначити, що п.п. 9 п.п. 298.2.3 ПКУ визначено, що платники ЄП зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у разі здійснення платниками першої або другої групи діяльності, яка не передбачена у п.п. 1 або 2 п. 291.4 ПКУ відповідно, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснювалася така діяльність.

Отже, якщо ФОП - платником ЄП другої групи здійснюється господарська діяльність з надання послуг платникам ЄП, то незалежно від дати надходження коштів за надані послуги, порушень умов перебування на другій групі у платника ЄП не виникає.

При цьому здійснення ФОП платником ЄП господарської операції підтверджується наявністю первинних документів. Однак якщо контролюючі органи виявляють порушення під час здійснення контрольно-перевірочних заходів, то платника податків, з урахуванням положень норм податкового законодавства, притягують до відповідальності.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини