Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсація за невикористану відпустку: чи потрібно нараховувати на її суму ЄСВ?

25 лютого 2019, 09:00
681
0
Реклама

При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок (ч. 1 ст. 116 КЗпП).

Водночас фахівці Офісу ВПП ДФС в ІПК від 15.02.2019 р. № 557/ІПК/28-10-27-01-11 роз'яснили:

1) у разі нарахування та виплати підприємством суми грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки звільненому працівнику, ЄСВ на такі суми не нараховується, оскільки суми зазначеної грошової компенсації є платою за невідпрацьований час, а підприємство не має обов'язку страхувальника щодо звільненого працівника;

2) у разі нарахування та виплати підприємством суми грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки в день звільнення працівника (разом із всіма сумами, що належать йому від підприємства, установи, організації), зазначені суми є базою нарахування ЄСВ.

Роботодавцям може стати у нагоді матеріал "Як виправити помилку в таблиці 5 форми № Д4" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини