Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як правильно заповнити відомість на видачу готівки

14 березня 2019, 07:30
588
0
Реклама

До ДФС було направлено запит, в якому платник податків цікавився який порядок заповнення відомісті на виплату готівки, зокрема графи 4 “Сума”? На це податківці ГУ ДФС у Полтавській області відповіли в ІПК від 05.03.2019 р. № 890/ІПК/16-31-14-04-29.

Так, за правилами п. 27 розділу ІІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні (затверджено постановою НБУ від 29.12.2017 р. № 148), касир вимагає пред'явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу та відповідно до законодавства України може бути використаний на території України для укладення правочинів, у разі видачі окремим фізичним особам готівки (у тому числі працівникам установи/підприємства) за видатковим касовим ордером або видатковою відомістю, записує його найменування і номер, ким і коли він виданий. Фізична особа розписується у видатковому касовому ордері або видатковій відомості про одержання готівки із зазначенням одержаної суми (гривень - словами, копійок - цифрами). Одержувачі пред'являють паспорти чи документи, що їх замінюють, якщо видаткова відомість складена на видачу готівки кільком особам, та розписуються у відповідній графі документа. Видаткові касові ордери або видаткові відомості не приймаються для виведення залишку готівки в касі, якщо видача готівки з каси не підтверджена підписом одержувача. Видача готівки фізичним особам, яких немає в штатному розписі установи/підприємства, проводиться за видатковими касовими ордерами, що виписуються окремо на кожну особу, або за окремою видатковою відомістю.

Отже, у відомості на виплату готівки, графа 4 “Сума” має заповнюватися у відповідності 3 пунктом 27 розділу ІІІ Положення.

Читайте також статтю “Фіскали про складання ВКО та ПКО в разі інкасації та виплат за відомостями” електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини