Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які суб’єкти господарювання повинні реєструвати ТТН за формою № 1-ТН /алкогольні напої/

19 березня 2019, 09:35
394
0
Реклама

До ГУ ДФС у Харківській області звернулись із питанням, чи повинне підприємство при переміщенні алкогольних напоїв складати ТТН за спеціальною формою 1-ТН /алкогольні напої/, чи достатньо складати ТТН за загальною формою № 1-ТН.

З цього приводу контролери в ІПК від 01.03.2019 р. № 826/ІПК/20-40-40-01-17 повідомили, що до Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв підлягають внесенню лише ті товарно-транспортні накладні за формами № 1-ТН /спирт/ та № 1-ТН /алкогольні напої/, які складені суб'єктами господарювання - виробниками спирту та/або алкогольних напоїв, що здійснили відвантаження спирту етилового та/або алкогольних напоїв безпосередньо з акцизного складу.

Інші суб'єкти господарювання, які відвантажують алкогольні напої зі складів (місць їх зберігання), повинні складати за кожним фактом такого відвантаження товарно-транспортну накладну за формою № 1-ТН /алкогольні напої/, яка затверджена Інструкцією про застосування форм товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв, затвердженою наказом Мінтрансу від 28.04.2005 р. № 154. Однак водночас у них відсутній обов'язок щодо реєстрації накладної в Єдиному реєстрі товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв.

Пригадати порядок реєстрації ТТН на переміщення спирту етилового й алкогольних напоїв допоможе матеріал "Електронна ТТН на переміщення спирту етилового й алкогольних напоїв: новий порядок реєстрації" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини