Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи справляється турзбір з працівника, що проживає в готелі

19 березня 2019, 10:50
314
0
Реклама

Платниками збору не можуть бути особи, які постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму, у селі, селищі або місті, радами яких встановлено такий збір (п. "а" п.п. 268.2.2 ПКУ). Про це нагадали податківці, пояснюючи в ІПК від 07.03.2019 р. № 956/6/99-99-12-02-03-15/ІПК чи відносять до послуг проживання працівників на підставі укладених трудових договорів у будинку, який належить (обліковується на балансі) філії.

Так, фахівці ДФС відзначили, що до послуг з тимчасового розміщення (проживання) не належать розміщення юрособою своїх працівників у засобі розміщення, що йому належить (п. 4 Порядку надання послуг з тимчасового розміщення (проживания), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.03.2006 р. № 297).

Отже, працівники та члени їх сімей, які проживають на підставі укладених трудових договорів у будинку, який належить (обліковується на балансі) філії, не є платниками турзбору.

Читайте також статтю "Турзбір-2019: якщо немає рішення місцевої ради - орієнтуємося на ПКУ" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини